Alla husdjursägare är väl medvetna om att djur skräpar ner. Det kan handla om allt från spån till sand som dras runt, men också smuts utifrån och päls som fastnar på möbler och kläder. Oavsett hur mycket man än älskar sitt husdjur vill man troligtvis att hemmet ska vara rent och fräscht. Päls på kläderna är inte bara missprydande, utan kan också orsaka allergier när du går till arbetsplatsen eller barnen till skolan.

Att bli av med päls kan vara svårt och extra klurigt är det under perioder som djuret fäller mycket. Det kan kännas som en omöjlighet att ha rena och fina kläder eller ett hem som inte är täckt med hårstrån dagarna i ända, men det finns lösningar på problemet. Att utföra storstädningar är ett bra sätt att bli av med pälsen om du har haft ett djur tillfälligt på besök, men om djuret bor hos dig hjälper inte ens den mest professionella byggstädning från ett seriöst städföretag. Byggstädning är ett utmärkt alternativ när du har renoverat och vill bli av med allt fint damm som har lagt sig som ett täcke, men för återkommande fällning från husdjur krävs andra metoder.

Bästa tipsen för ett pälsfritt hem

Vad ska man då göra för att bli av med alla strån som ditt husdjur släpper? Det tittar vi närmare på här! Vi har skapat en lista med några av de bästa knepen som du kan ta till. I många fall räcker det med ett av dem, men är du mycket seriös med pälsborttagningen kan du med fördel kombinera de olika tipsen.

1. Borsta

I många fall kan det räcka med att du borstar ditt husdjur oftare. Borstningen bör ske utomhus och med hjälp av en specifikt framtagen kam för ändamålet. Om du borstar djuret lite varje dag behöver du inte heller lägga ner så mycket tid. Du hjälper djuret att bli av med kliande hårstrån och får ett hem som är renare.

2. Tennisbollar och ättika

Visste du att ättika i kombination med tennisbollar i torktumlaren kan göra så att dina kläder blir mindre statiska. Det kommer förvisso inte att eliminera hårstråna från ditt husdjur, men det gör att dina kläder inte drar åt sig lika mycket.

3. Förse ditt husdjur med omega 6

Omega 6 är en mycket viktig vitamin som kroppen inte kan producera på egen hand. Det gäller även djur. Genom att förse ditt husdjur med en vitamin-boost kan du förebygga torr hud. När huden är torr är det lättare att drabbas av håravfall. Du kan med fördel blanda ner det i maten eller använda det som olja direkt på huden.

4. Lager med rollers

Klassiska klädrollers är utmärkta att använda sig av för att bli av med hår och är du husdjursägare är detta ett måste. Rollern kan du inte bara använda dig av på dina kläder för att bli av med strån, utan du kan även använda dem på möbler som soffor, mattor, stolsdynor och mycket mer.