Det råder ingen tvekan om att allt fler väljer att installera smarta hem-teknik för att förbättra vardagen och göra livet lite enklare. Med hjälp av den här moderna tekniken blir det inte bara lättare att sköta vardagsrutinerna, utan du kan också spara in en hel del pengar och energi i processen.

Att smarta hem gör det möjligt för dig att starta diskmaskinen på avstånd eller sätta på och stänga av belysningen är det många som redan vet, men visste du att du kan använda ditt smarta hem för att göra din bostad mer husdjursvänlig? Den här typen av teknik kan nämligen inte bara komma till användning för oss människor, utan den är minst lika användbar när du vill rå om ditt husdjur och inte befinner dig på plats i hemmet. Här berättar vi hur!

Gör ditt hem husdjursvänligt med smart teknik

Ja, vi är eniga om att smarta hem är lösningen för många vardagsproblem, men hur kan man använda sig av den för att ta hand om sitt husdjur på bästa sätt?

Belysning och sällskap

Under höst- och vinterhalvår är både morgnar, eftermiddagar och kvällar väldigt mörka. För de husdjur som är hemma själva kan det kännas skrämmande och obehagligt att vistas i mörker. Genom att programmera dina lampor, eller använda fjärrstyrning, kan du se till att lamporna tänds när mörkret faller på. Detta är inte bara en trevligare miljö för ditt husdjur att vistas i, utan det blir också mysigare för dig att komma hem och ett bra skydd mot eventuella inbrottstjuvar.

Smart trygghet och säkerhet

Nästan alla smarta villor och hus är utrustade med en övervakningskamera. Med en övervakningskamera kan du ha full koll på ditt husdjur under dagen och säkerställa att allt är okej. Naturligtvis kan du även använda kameran för att förhindra och upptäcka inbrott, men kom ihåg att smart teknik med rörelsedetektorer kan utlösas av just husdjuret. Vi rekommenderar därför att du använder kameror som gör det möjligt för dig att bestämma vilka områden som ska detekteras.

Skydda mot stark sol

Många husdjur bär rockar av päls och under sommarhalvåret kan det naturligtvis bli väldigt varmt och jobbigt. Med smarta hem-teknik kan du se till att motorisera solskyddet i hemmet. Du kan t.ex. använda dig av en timer för dina persienner så att ditt hem får en behagligare temperatur. Under vintern kan du istället göra åt andra hållet. Då kan du installera en solsensor som ger en trevlig ljusnivå och ett skönare inomhusklimat.