Att ha djur innebär inte bara glädje och gos. Det innebär också en del utgifter som mat och tillbehör. I den här artikeln går vi igenom några djurtillbehör som kan vara bra att införskaffa till ditt djur.

Häst

Vi börjar givetvis med det största djuret, nämligen hästen. När du skaffar häst är kanske det första du tänker på vilken sorts sadel du ska ha för att ni båda ska känna er bekväma när ni rider. Sadlar till häst går att få tag på både i fysiska butiker men också online. En bra sorts sadel med hög kvalitet är till exempel en islandssadel från Hestbolaget som går att använda både till hopp och dressyr. Andra tillbehör till häst är ett bett, täcken träns, tyglar, grimmor och grimskaft. Sedan finns det de tillbehör som används när du ska vårda din häst som en ryktborste och tvättsvamp.

Hund

Det finns mängder med olika sorters tillbehör som du kan köpa till din hund. Men det som är viktigast är att hunden har någonstans att lägga sig, till exempel i en bädd. Några leksaker att leka med, ett bra koppel och såklart en mat- och en vattenkopp. När det kommer till att vårda din hund så kan du köpa en sax att klippa dess klor med. På vinterhalvåret är det viktigt att du klär din hund med ett reflekterande material, till exempel en väst. Gärna också med ett lysande eller blinkande halsband.

Katt

En katt behöver ungefär samma tillbehör som en hund. Enda skillnaden är att om du har en innekatt så ska den ha tillgång till en kattlåda med sand. Katter tycker också om att klättra och klösa så då är det bra om den får utlopp för det med hjälp av en klösbräda eller någon sorts klösmöbel. Om du har en utekatt så är det viktigt att den har ett halsband med ditt telefonnummer och på vinterhalvåret kan du fästa en reflex, blinker eller ha ett reflekterande halsband.

Smådjur

Kanin, marsvin, hamster och liknande djur ingår under kategorin smådjur. De går att bunta ihop eftersom de behöver ungefär samma tillbehör. Dessa djur behöver en stor bur, ju större desto bättre. I buren ska du ha halm eller pellets som de kan böka runt och lägga sig i. Du kan också köpa ett litet hus som djuret kan bo i. Har du en kanin kan du gå ute med den, men då behöver du ett koppel och en sele. Om du har en hamster kan du köpa ett hamsterhjul. Något som alla gnagare har gemensamt är att de tycker om att gnaga, du kan köpa hem en mineralsten eller gnagarsten.

Fisk

Det första som krävs när du har fiskar är ett akvarium. Även där gäller ju större desto bättre. I akvariet kan du sätta olika sorters hus och koraller för att de ska trivas. Sedan behövs en pump och något att städa akvariet med.