Om man lider av allergi mot pälsdjur kanske man inte kan ha en hund, katt eller något annat pälsdjur. Då kan ett alternativ vara att skaffa en ödla, fisk, orm eller spindel. Även de som inte har allergi kan äga de här djuren. Det kan helt enkelt handla om att man föredrar reptiler eller fiskar istället för pälsdjur.

Att ha fiskar

Akvariefiskar lever i ett akvarie. De kan se olika ut och vara större eller mindre. Akvarierna kan man sedan inreda på olika sätt så att de passar just de aktuella fiskarterna. En fisk kan man inte klappa eller gosa med.

Att äga orm

När det gäller ormar är det inte alla som gillar dem. I många fall kan det också vara så att man måste ha tillstånd för att äga ormarna. En vanlig majsorm kräver i regel inget sådant men om man vill ha giftormar är reglerna striktare.

Spidlar och ödlor

Ödlar och spindlar kan tas ut ur sina terrarium för att man ska kunna klappa och ta hand om dem. Både ödlar och spindlar finns i olika varianter. Det krävs i regel inget tillstånd för att ha dem, om det inte är tal om giftspindlar förstås.